Изобщо не съм гледал цената колега (ако имаш в предвид мен ) . Имаше голд и онова за 20000км . Сметнах , че колата тези 20000 ще ги мине за 4 години и за това взех голда. Пише селения , селения взех .
Известие
Collapse
No announcement yet.
Отново въпрос за маслото
Collapse
X
-
Това в никакъв случай не е най-неподходящото масло за този мотор, тъй като всеки може да се сети за поне 20 вида още по-неподходящо.
Тъй че е по-правилно да се каже, че не е най-подходящото.
Макар и с него до голяма степен определящ си остава начина на експлоатация на мотора.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеТова в никакъв случай не е най-неподходящото масло за този мотор, тъй като всеки може да се сети за поне 20 вида още по-неподходящо.
Тъй че е по-правилно да се каже, че не е най-подходящото.
Макар и с него до голяма степен определящ си остава начина на експлоатация на мотора.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеА ти откъде знаеш, че е неподходящо?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеПише 10/40
Selenia racing 10/60
Selenia performer 5/30
В зависимост от климатичните условияLast edited by ecotronic; d.m.y г., 22:12.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеSelenia 20 К 10/40
Selenia racing 10/60
Selenia performer 5/30
В зависимост от климатичните условияНе всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение10/ 40 е при нас
Накратко това, че две масла имат еднакъв вискозитет все още не означава, че са еднакво добри за даден мотор.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеДа но за разлика от 20K , което го определят като синтетично-базирано (каквото и да означава това), за S. Gold ясно е казано, че е полу-синтетично.
Накратко това, че две масла имат еднакъв вискозитет все още не означава, че са еднакво добри за даден мотор.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеЧе какво му е лошото на полусинтетика? Има там още едни цифри и букви за клас и те са одобрени от американска и европейска организация. Нещо като общество на автомобилните инженери
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеЗа разлика от дрехите и хранителните продукти при които синтетичните съставки не са съвсем желани, то моторните масла са друга бира.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеВсичките си коли винаги съм ги карал с полусинтетика и никога не съм правил нищо по мотора, дори гумички не съм сменял.
То има хора които и само с минерални масла не са имали никакви проблеми.
Едно от най-показателните неща за качеството на дадено масло е неговата цена. Мразя това, но то е неоспорим факт.
Сравни цените на горе-дискутираните видове масла......
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеТо има хора които и само с минерални масла не са имали никакви проблеми.
Едно от най-показателните неща за качеството на дадено масло е неговата цена. Мразя това, но то е неоспорим факт.
Сравни цените на горе-дискутираните видове масла......
Преди 10 години буквичките на маслата са били доста по близо до А , сега са доста напред в азбуката.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
Comment